Nieuws Sportservice provincie Utrecht

Spelers van het Nederlands korfbalteam hebben hun tweedaagse trip naar Vianen vandaag succesvol afgesloten. De Oranjevrouwen en –mannen bezochten diverse basisscholen om de leerlingen de fijne kneepjes van de sport bij te brengen. Tussendoor werd ook het gemeentehuis bezocht, waar een aantal enthousiastelingen werd gevonden om op de Voorstraat een balletje te werpen. Onder hen was wethouder Verweij van onder meer sport. Tot slot was het de beurt aan meer dan 150 kinderen die zich hadden aangemeld voor een heuse training van de internationals bij de lokale korfbalvereniging VIKO.

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017 is bedoeld voor een buurtsportcoach (of combinatiefunctionaris) die zichzelf onderscheidt en inspirerend is voor collega’s. Voor de Stimuleringsprijs 2017 is gekozen voor het thema: de verbinding met zorg en/of welzijn. Het gaat met nadruk om de rol die de buurtsportcoach speelt en de dingen die hij of zij doet om de verbinding met zorg of welzijn te maken of verbeteren. De Stimuleringsprijs gaat dus niet over een goed project of succesvol aanbod.

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april vonden op de sportvelden van SV Lopik de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Sportservice Lopik organiseerde deze in opdracht van de gemeente. Alle elf de basisscholen uit de gemeente Lopik deden mee. De Immanuëlschool was er dit jaar voor het eerst bij. Alle deelnemende leerlingen werden schooloverstijgend in groepen ingedeeld.

Oudere kinderen die jongere kinderen tijdens pauzes op het schoolplein proactief en positief bezighouden met beweegspelletjes. Daar wil Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met scholen in de provincie voor gaan!

Voor alle nieuwe gebruikers van Gympedia organiseren onze collega's van Sportservice Noord-Holland op 26 april een scholingsdag. Tijdens deze scholing wordt u opgeleid tot gediplomeerd Gympediagebruiker.

Project Amazing organiseert met ondersteuning van Sportservice Vianen op vrijdag 28 april een aangepaste sportdag. Kinderen, jongeren en volwassen vanaf 8 jaar met een beperking en / of autisme zijn van harte welkom om deel te nemen. De locatie is Sportcentrum Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 in Vianen. Om 14.00 uur wordt de sportdag gezamenlijk geopend, waarna alle deelnemers de drie verschillende onderdelen twintig minuten uitproberen: bootcamp van Sport en Bewegen Vianen, voetbal van Brederodes en een activiteit die later bekend wordt. De dag eindigt om 15.30 uur. Deelname kost twee euro per persoon en aanmelden kan tot 25 april door hier te klikken. Deelnemers wordt gevraagd zelf een begeleider mee te nemen.

De komende weken starten zes basisscholen met het project Fit4Kids. Tijdens dit project dat Sportservice Vianen in opdracht van de gemeente organiseert, wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd bij alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 8. Wethouder Frank Meurs opende maandag 20 maart het project bij basisscholen de Regenboog en de Meester Vosschool. Hij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. Deze Kick-Off was extra bijzonder door het bezoek van twee spelers van FC Utrecht: Sofyan Amrabat en Jelle de Lange. De voetbalclub participeert als partner van Sportservice in deze en andere projecten. Overige deelnemende scholen aan Fit4Kids zijn De Rank, De Tijl Uilenspiegel, De Ark en de Egbertus.

Joric van Ede, leerling van Bartiméus en karateka bij Karate-do Academie Harthoorn, nam op 5 maart als eerste Nederlandse karateka met een visuele beperking, deel aan het open Belgisch Kampioenschap G-karate. Hij wist in twee verschillende categorieën de eerste én tweede plaats te bemachtigen.

In GALM, Groningen Actief Leven Model projecten worden senioren van 55/60 + , die onvoldoende actief zijn, uitgenodigd (opnieuw) in beweging te komen. In een zaal wordt wekelijks een uur gevarieerd sport-spel onder leiding van een geschoolde docent aangeboden. Lesgevers worden in drie dagen praktijkgericht bijgeschoold.

Met ingang van dit schooljaar is SVP de Baanbreker aangesloten op het Special Heroes programma, met als doelstelling om sport en bewegen, na afloop van de twee jarige projectperiode, structureel in hun beleid verankerd te hebben. Samen met verenigingen, sportaanbieders en lokale overheden zorgt de school voor praktijkonderwijs ervoor dat hun leerlingen in aanraking komen én blijven met verschillende sporttakken. Sport en bewegen geeft namelijk juist deze kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en meer sociale interactie. Zo komen ze zelf in beweging, kunnen ze zelf een activiteit kiezen en zich ontwikkelen, zodat ze in staat zijn een gezonde en actieve leefstijl te organiseren.

Op 1 maart start de campagne IkPas. Met ’IkPas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. IkPas richt zich in de regio Utrecht met name op ouders/opvoeders en sportverenigingen. Het doel is gewoontegedrag te doorbreken. Daarbij kunnen ouders een goed voorbeeld zijn voor hun kinderen. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan IkPas, maken kans op kaartjes voor een Interland.

Het aantal inwoners van De Ronde Venen dat regelmatig aan sport doet is nog nooit zo hoog geweest. 85 procent van hen is regelmatig met een sport bezig. Dat is een stijging van 9 procent in vergelijking met 2010 en bijna 20 procent boven het landelijk gemiddelde. Sportservice De Ronde Venen droeg hier aan bij..

Bij sportverenigingen hangen steeds vaker AED’s. Hiermee kunnen mensen met een hartstilstand snel gereanimeerd worden.

Zaterdag deden vijftigplussers in Sportcentrum Helsdingen mee aan de fittest in het kader van Vianen Beweegt. Ze deden laagdrempelige fysieke tests en lieten onder meer hun bloeddruk en cholesterol meten. Aan het einde van de test kregen ze een beweegadvies. Een aantal deelnemers koos er voor, naar aanleiding van het advies, meer te gaan bewegen middels een kennismakingscursus binnen Vianen Beweegt. Zij voegden zich daarmee bij de meer dan honderd volwassenen die zich daar ook al voor hadden opgegeven.

De afgelopen twee jaar hebben sportaanbieders uit de gemeente Zeist samen met Sportservice Zeist gewerkt aan het opzetten van meer en nieuw sportaanbod voor kinderen van 0 tot 6 jaar. In totaal zijn twaalf nieuwe sportgroepen opgezet. Er zijn groepen opgezet waarbij kinderen alleen kunnen sporten zoals tuimeljudo, ministar voetbal en dans, maar ook lessen waarbij ouders samen met hun kind kunnen sporten waaronder gymnastiek, bootcamp en zwemmen.

De strijd is begonnen, de eerste scholen hebben zich aangemeld! Speciaal voor groep 6 (of combigroep) hebben Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs een lespakket ontwikkeld genaamd de Cool Factor School Battle. Naast dat het belangrijke thema’s behandelt zijn er veel leuke prijzen voor de deelnemende klassen te winnen. Scholen en BSO's kunnen zich nog tot 26 februari aanmelden. Deelname is gratis!

Een belangrijke, maar ook vrij complexe, zaak van een sportvereniging is het inrichten en onderhouden van personeelszaken. Hiervoor kun je ook bij Sportservice terecht. Onze afdeling Stichting Sportkader Nederland is al ruim dertig jaar de dienstverlener op het gebied van salaris- en personeelsadministratie in de sport. Wij verzorgen een volledig pakket aan personeelsdiensten voor inmiddels meer dan 3.000 sportleiders bij sportorganisaties.

De Drank- en Horecawet is gewijzigd en inmiddels is de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol verhoogd naar 18 jaar. Dit heeft ook consequenties voor het schenken van alcohol in de kantines van paracommerciële instellingen, zoals kantines van sportverenigingen. Sportservice provincie Utrecht organiseert daarom op dinsdag 28 februari de instructie Verantwoord Alcoholschenken.

Vijftigplussers die (meer) willen bewegen, maar geen idee hebben welke activiteit (fysiek) bij ze past, kunnen zaterdagmiddag 4 februari deelnemen aan een fittest in Sportcentrum Helsdingen. Deelnemers doen een aantal laagdrempelige testen en krijgen direct het resultaat en persoonlijk advies. De fittest valt binnen het project Vianen Beweegt van Sportservice Vianen. Deelname kost 2 euro. Aanmelden kan door hier te klikken of telefonisch via 0347 – 77 87 88 (op werkdagen). Sportservice Vianen organiseert Vianen Beweegt met subsidie van de gemeente Vianen.

Sportservice provincie Utrecht organiseerde in de afgelopen periode weer een training Rolstoelvaardigheid en Sport (Rovas). Woensdag 11 januari vond de afsluitende les van deze training uur plaats in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Het doel was om deelnemers vertrouwder te maken met hun rolstoel en het nieuwe vaardigheden te leren. Zo leerden ze verschillende technieken om bijvoorbeeld een verhoging op te komen of te draaien.

Ook in deze sectie

A boolean criterion
Volg ons