Nieuws Sportservice provincie Utrecht

Ben jij met jouw sportclub op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen.

Op maandag 12 juni vond in Bilthoven de voorlichtingsbijeenkomst Grenzeloos Actief plaats. De bijeenkomst was bedoeld voor beleidsambtenaren sport en WMO. Het was de aftrap voor de uitrol in de provincie Utrecht.  

Sportverenigingen worden uitgedaagd om steeds meer initiatieven te ontplooien om hun maatschappelijke rol en functie te vervullen of te vergroten binnen een gemeente. Om die maatschappelijke functie te kunnen vervullen zijn sterke, moderne en ondernemende verenigingen nodig. Dit kan niet zonder voldoende en enthousiaste vrijwilligers! Voor veel verenigingen is het moeilijk om het aantal vrijwilligers op peil te houden, maar ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd biedt uitkomt. Dit ondervonden ook verenigingen uit De Ronde Venen.

Onze collega Ron Gravemaker van Sportservice Haarlemmermeer was al gekozen als buurtsportcoach van het jaar voor de regio West. En nu kan er ook op hem gestemd worden voor buurtsportcoach van het jaar van heel Nederland. Bekijk zijn video en stem voor 20 juni 17.00 uur.

De provinciale sportraden hebben de 72 inzendingen voor de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2017 beoordeeld en vier buurtsportcoaches genomineerd: Idzard Pruiksma, Timo Riphagen, Ron Gravemaker en Tineke Wilms.

Sinds januari 2017 heeft het Jeugdsportfonds Utrecht een nieuwe bestuur. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten! En dat vind ook het nieuwe bestuur en daarom zetten zij zich hiervoor in. Maak kennis met de bestuursleden!

Op 7 oktober 2017 organiseert Griftenstein & Zorg een Special Obstacle Run voor iedereen met een 'hindernis'. Ben je jong of oud en heb je een 'hindernis', zoals een licht fysieke beperking of ben je snel overprikkeld, maar houd je wel van een uitdaging? Schrijf je dan voor 7,50 euro in via deze link. Onder begeleiding kan iedereen zich vanaf 13.00 uur bij Down Under Recreatie in Nieuwegein wagen aan een stoer maar overzichtelijk parcours van 1,5 of 3 km met obstacles (hindernissen). “Wanneer je geen begeleider kan vinden die dit aandurft met jou, zorgen wij voor begeleiding”, aldus de organisatie.

Ottenhome en Sportservice ’t Gooi organiseren dit jaar voor de zesde maal het evenement Schoolzeilen voor leerlingen uit groep 7 en zijn nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen. Dinsdag 27 juni gaan maar liefst zo’n 300 scholieren het water op om kennis te maken met de zeilsport. Ottenhome, stelt ook dit jaar haar boten en accommodatie ter beschikking.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat clubs hun inkomsten gemiddeld voor 55% uit contributie halen. Naast sponsoring, entreegelden, subsidies en kantine-inkomsten, wordt 8% gerealiseerd door financiële acties, zoals sponsorlopen en lotenverkoop. Clubs hebben dit geld hard nodig om rond te komen. Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al 45 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken.

De Wmo-regio’s in de provincie Utrecht komen in aanmerking voor ondersteuning van het VWS programma Grenzeloos Actief. Daarom wordt op 12 juni in Bilthoven een voorlichtingsbijeenkomst 3e tranche regionale samenwerkingsverbanden georganiseerd door de VSG. Sportservice provincie Utrecht kan de regio’s ondersteunen bij het komen tot een aanvraag voor dit programma. Sandra van Wijhe – Faase van Sportservice, is dan ook aanwezig tijdens de bijeenkomst en verzorgt en deel van het programma.

De buurtsportcoach van Montfoort / Linschoten organiseert in samenwerking met de buurtsportcoaches van Bodegraven-Reeuwijk en Woerden op zaterdag 17 juni 2017 een Sport- en Beweegdag Extra. Deze sportdag is bedoeld voor jeugd, jongeren en volwassenen met een beperking vanaf 8 jaar. Die dag kan gratis worden meegedaan aan onder meer judo, atletiek, boogschieten, zitvolleybal en speedminton. De sportdag vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur in Sporthal Hofland te Montfoort. Vanuit de gemeente Woerden sluiten, net als tijdens de door Sportservice provincie Utrecht georganiseerde editie in 2016, weer verenigingen aan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Spelers van het Nederlands korfbalteam hebben hun tweedaagse trip naar Vianen vandaag succesvol afgesloten. De Oranjevrouwen en –mannen bezochten diverse basisscholen om de leerlingen de fijne kneepjes van de sport bij te brengen. Tussendoor werd ook het gemeentehuis bezocht, waar een aantal enthousiastelingen werd gevonden om op de Voorstraat een balletje te werpen. Onder hen was wethouder Verweij van onder meer sport. Tot slot was het de beurt aan meer dan 150 kinderen die zich hadden aangemeld voor een heuse training van de internationals bij de lokale korfbalvereniging VIKO.

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017 is bedoeld voor een buurtsportcoach (of combinatiefunctionaris) die zichzelf onderscheidt en inspirerend is voor collega’s. Voor de Stimuleringsprijs 2017 is gekozen voor het thema: de verbinding met zorg en/of welzijn. Het gaat met nadruk om de rol die de buurtsportcoach speelt en de dingen die hij of zij doet om de verbinding met zorg of welzijn te maken of verbeteren. De Stimuleringsprijs gaat dus niet over een goed project of succesvol aanbod.

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april vonden op de sportvelden van SV Lopik de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Sportservice Lopik organiseerde deze in opdracht van de gemeente. Alle elf de basisscholen uit de gemeente Lopik deden mee. De Immanuëlschool was er dit jaar voor het eerst bij. Alle deelnemende leerlingen werden schooloverstijgend in groepen ingedeeld.

Oudere kinderen die jongere kinderen tijdens pauzes op het schoolplein proactief en positief bezighouden met beweegspelletjes. Daar wil Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met scholen in de provincie voor gaan!

Voor alle nieuwe gebruikers van Gympedia organiseren onze collega's van Sportservice Noord-Holland op 26 april een scholingsdag. Tijdens deze scholing wordt u opgeleid tot gediplomeerd Gympediagebruiker.

Project Amazing organiseert met ondersteuning van Sportservice Vianen op vrijdag 28 april een aangepaste sportdag. Kinderen, jongeren en volwassen vanaf 8 jaar met een beperking en / of autisme zijn van harte welkom om deel te nemen. De locatie is Sportcentrum Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 in Vianen. Om 14.00 uur wordt de sportdag gezamenlijk geopend, waarna alle deelnemers de drie verschillende onderdelen twintig minuten uitproberen: bootcamp van Sport en Bewegen Vianen, voetbal van Brederodes en een activiteit die later bekend wordt. De dag eindigt om 15.30 uur. Deelname kost twee euro per persoon en aanmelden kan tot 25 april door hier te klikken. Deelnemers wordt gevraagd zelf een begeleider mee te nemen.

De komende weken starten zes basisscholen met het project Fit4Kids. Tijdens dit project dat Sportservice Vianen in opdracht van de gemeente organiseert, wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd bij alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 8. Wethouder Frank Meurs opende maandag 20 maart het project bij basisscholen de Regenboog en de Meester Vosschool. Hij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. Deze Kick-Off was extra bijzonder door het bezoek van twee spelers van FC Utrecht: Sofyan Amrabat en Jelle de Lange. De voetbalclub participeert als partner van Sportservice in deze en andere projecten. Overige deelnemende scholen aan Fit4Kids zijn De Rank, De Tijl Uilenspiegel, De Ark en de Egbertus.

Joric van Ede, leerling van Bartiméus en karateka bij Karate-do Academie Harthoorn, nam op 5 maart als eerste Nederlandse karateka met een visuele beperking, deel aan het open Belgisch Kampioenschap G-karate. Hij wist in twee verschillende categorieën de eerste én tweede plaats te bemachtigen.

In GALM, Groningen Actief Leven Model projecten worden senioren van 55/60 + , die onvoldoende actief zijn, uitgenodigd (opnieuw) in beweging te komen. In een zaal wordt wekelijks een uur gevarieerd sport-spel onder leiding van een geschoolde docent aangeboden. Lesgevers worden in drie dagen praktijkgericht bijgeschoold.

Ook in deze sectie

A boolean criterion
Volg ons