Nieuws Sportservice provincie Utrecht

De komende weken starten zes basisscholen met het project Fit4Kids. Tijdens dit project dat Sportservice Vianen in opdracht van de gemeente organiseert, wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd bij alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 8. Wethouder Frank Meurs opende maandag 20 maart het project bij basisscholen de Regenboog en de Meester Vosschool. Hij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. Deze Kick-Off was extra bijzonder door het bezoek van twee spelers van FC Utrecht: Sofyan Amrabat en Jelle de Lange. De voetbalclub participeert als partner van Sportservice in deze en andere projecten. Overige deelnemende scholen aan Fit4Kids zijn De Rank, De Tijl Uilenspiegel, De Ark en de Egbertus.

Joric van Ede, leerling van Bartiméus en karateka bij Karate-do Academie Harthoorn, nam op 5 maart als eerste Nederlandse karateka met een visuele beperking, deel aan het open Belgisch Kampioenschap G-karate. Hij wist in twee verschillende categorieën de eerste én tweede plaats te bemachtigen.

In GALM, Groningen Actief Leven Model projecten worden senioren van 55/60 + , die onvoldoende actief zijn, uitgenodigd (opnieuw) in beweging te komen. In een zaal wordt wekelijks een uur gevarieerd sport-spel onder leiding van een geschoolde docent aangeboden. Lesgevers worden in drie dagen praktijkgericht bijgeschoold.

Met ingang van dit schooljaar is SVP de Baanbreker aangesloten op het Special Heroes programma, met als doelstelling om sport en bewegen, na afloop van de twee jarige projectperiode, structureel in hun beleid verankerd te hebben. Samen met verenigingen, sportaanbieders en lokale overheden zorgt de school voor praktijkonderwijs ervoor dat hun leerlingen in aanraking komen én blijven met verschillende sporttakken. Sport en bewegen geeft namelijk juist deze kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en meer sociale interactie. Zo komen ze zelf in beweging, kunnen ze zelf een activiteit kiezen en zich ontwikkelen, zodat ze in staat zijn een gezonde en actieve leefstijl te organiseren.

Op 1 maart start de campagne IkPas. Met ’IkPas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. IkPas richt zich in de regio Utrecht met name op ouders/opvoeders en sportverenigingen. Het doel is gewoontegedrag te doorbreken. Daarbij kunnen ouders een goed voorbeeld zijn voor hun kinderen. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan IkPas, maken kans op kaartjes voor een Interland.

Het aantal inwoners van De Ronde Venen dat regelmatig aan sport doet is nog nooit zo hoog geweest. 85 procent van hen is regelmatig met een sport bezig. Dat is een stijging van 9 procent in vergelijking met 2010 en bijna 20 procent boven het landelijk gemiddelde. Sportservice De Ronde Venen droeg hier aan bij..

Bij sportverenigingen hangen steeds vaker AED’s. Hiermee kunnen mensen met een hartstilstand snel gereanimeerd worden.

Zaterdag deden vijftigplussers in Sportcentrum Helsdingen mee aan de fittest in het kader van Vianen Beweegt. Ze deden laagdrempelige fysieke tests en lieten onder meer hun bloeddruk en cholesterol meten. Aan het einde van de test kregen ze een beweegadvies. Een aantal deelnemers koos er voor, naar aanleiding van het advies, meer te gaan bewegen middels een kennismakingscursus binnen Vianen Beweegt. Zij voegden zich daarmee bij de meer dan honderd volwassenen die zich daar ook al voor hadden opgegeven.

De afgelopen twee jaar hebben sportaanbieders uit de gemeente Zeist samen met Sportservice Zeist gewerkt aan het opzetten van meer en nieuw sportaanbod voor kinderen van 0 tot 6 jaar. In totaal zijn twaalf nieuwe sportgroepen opgezet. Er zijn groepen opgezet waarbij kinderen alleen kunnen sporten zoals tuimeljudo, ministar voetbal en dans, maar ook lessen waarbij ouders samen met hun kind kunnen sporten waaronder gymnastiek, bootcamp en zwemmen.

De strijd is begonnen, de eerste scholen hebben zich aangemeld! Speciaal voor groep 6 (of combigroep) hebben Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs een lespakket ontwikkeld genaamd de Cool Factor School Battle. Naast dat het belangrijke thema’s behandelt zijn er veel leuke prijzen voor de deelnemende klassen te winnen. Scholen en BSO's kunnen zich nog tot 26 februari aanmelden. Deelname is gratis!

Een belangrijke, maar ook vrij complexe, zaak van een sportvereniging is het inrichten en onderhouden van personeelszaken. Hiervoor kun je ook bij Sportservice terecht. Onze afdeling Stichting Sportkader Nederland is al ruim dertig jaar de dienstverlener op het gebied van salaris- en personeelsadministratie in de sport. Wij verzorgen een volledig pakket aan personeelsdiensten voor inmiddels meer dan 3.000 sportleiders bij sportorganisaties.

De Drank- en Horecawet is gewijzigd en inmiddels is de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol verhoogd naar 18 jaar. Dit heeft ook consequenties voor het schenken van alcohol in de kantines van paracommerciële instellingen, zoals kantines van sportverenigingen. Sportservice provincie Utrecht organiseert daarom op dinsdag 28 februari de instructie Verantwoord Alcoholschenken.

Vijftigplussers die (meer) willen bewegen, maar geen idee hebben welke activiteit (fysiek) bij ze past, kunnen zaterdagmiddag 4 februari deelnemen aan een fittest in Sportcentrum Helsdingen. Deelnemers doen een aantal laagdrempelige testen en krijgen direct het resultaat en persoonlijk advies. De fittest valt binnen het project Vianen Beweegt van Sportservice Vianen. Deelname kost 2 euro. Aanmelden kan door hier te klikken of telefonisch via 0347 – 77 87 88 (op werkdagen). Sportservice Vianen organiseert Vianen Beweegt met subsidie van de gemeente Vianen.

Sportservice provincie Utrecht organiseerde in de afgelopen periode weer een training Rolstoelvaardigheid en Sport (Rovas). Woensdag 11 januari vond de afsluitende les van deze training uur plaats in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Het doel was om deelnemers vertrouwder te maken met hun rolstoel en het nieuwe vaardigheden te leren. Zo leerden ze verschillende technieken om bijvoorbeeld een verhoging op te komen of te draaien.

De afgelopen twee jaar hebben sportaanbieders uit de gemeente Zeist samen met Sportservice Zeist gewerkt aan het opzetten van meer sportaanbod voor kinderen van 0 tot 6 jaar. In totaal zijn twaalf nieuwe sportgroepen opgezet.

Sportservice provincie Utrecht organiseert in samenwerking met het Batensteinbad in Woerden een Zwemdag met extra aandacht voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Dit evenement vindt in de Kerstvakantie plaats op woensdag 28 december van 11.00 tot 14.00 uur aan de van Helvoortlaan 40 in Woerden. Elke zwemmer uit Woerden of nabijgelegen gemeente met een beperking mag samen met één begeleider gratis naar binnen. Ook mag hij of zij één, twee of drie mensen meenemen tegen een gereduceerd tarief van 1,50 euro per persoon. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Harold beoefent showdown, de balsport die hij ondanks zijn visuele handicap helemaal zelfstandig kan doen. Nieuwsgierig

In het RTL 4 programma Lifestyle Experience leggen wij het belang van bewegen op school uit en hoe je dit gezamenlijk bereikt.

Ieder mens moet maximaal kunnen profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Ook mevrouw Beers van 85 jaar: “ik kan meer dan ik denk”.

(S)Cool on Wheels is een actieve en dynamische workshop waarbij basisschoolleerlingen leren en zelf ervaren wat leven en sporten met een beperking inhoudt. De workshop van een dagdeel wordt gegeven door een deskundig lesgever die zelf een beperking heeft. Scholen kunnen zich kosteloos aanmelden voor een workshop bij hun op school.

Ook in deze sectie

A boolean criterion
Volg ons