Onderdelen

U bent hier: Home - Organisatie - Nieuws - Alle scholen gemeente Lopik doen mee aan Koningsspelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Alle scholen gemeente Lopik doen mee aan Koningsspelen

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april vonden op de sportvelden van SV Lopik de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Sportservice Lopik organiseerde deze in opdracht van de gemeente. Alle elf de basisscholen uit de gemeente Lopik deden mee. De Immanuëlschool was er dit jaar voor het eerst bij. Alle deelnemende leerlingen werden schooloverstijgend in groepen ingedeeld.

Onderbouw
Op donderdag 20 april was het de beurt aan 434 kinderen uit groep 3, 4 en 5 en enkele groepen 6. De dag werd ‘s ochtends geopend door Linda Buitelaar van Sportservice Lopik en wethouder sport Johan van Everdingen. Na het openingspraatje deden de kinderen onder leiding van Yanti Huijbregts de officiële dans van de Koningsspelen op het nummer ‘Okido’. De kinderen hadden hiervoor geoefend in de klas met hun juf of meester. Na de openingsdans volgden de kinderen verschillende sportclinics. Vijftien sportaanbieders lieten de kinderen zo kennismaken met onder meer tennis, ropeskipping en beachvolleybal.

Bovenbouw
Op vrijdag 21 april was het de beurt aan 564 kinderen uit groep 6, 7 en 8 en enkele groepen 5. Ook deze dag werd geopend door Johan van Everdingen. Na het openingswoord van de wethouder deden de kinderen de officiële Koningsspelendans en gingen ze naar het eerste onderdeel van de dag. Zij kregen in tegenstelling tot de kinderen van de donderdag ook nog een bootcampclinic en een spel georganiseerd door ROC studenten van het sportcollege Midden-Nederland aangeboden.