Fit4Kids in Vianen gestart met bijzondere Kick-Off

De komende weken starten zes basisscholen met het project Fit4Kids. Tijdens dit project dat Sportservice Vianen in opdracht van de gemeente organiseert, wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd bij alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 8. Wethouder Frank Meurs opende maandag 20 maart het project bij basisscholen de Regenboog en de Meester Vosschool. Hij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. Deze Kick-Off was extra bijzonder door het bezoek van twee spelers van FC Utrecht: Sofyan Amrabat en Jelle de Lange. De voetbalclub participeert als partner van Sportservice in deze en andere projecten. Overige deelnemende scholen aan Fit4Kids zijn De Rank, De Tijl Uilenspiegel, De Ark en de Egbertus.

Opening
Tijdens de opening met de Regenboog en de Meester Vosschool kregen twee klassen een gastles van FC Utrecht. Daarna waren alle leerlingen aanwezig bij een heuse persconferentie. Veel kinderen kregen de kans om een vraag te stellen aan Amrabat en De Lange. Zo zijn ze te weten gekomen dat Zinedine Zidane het idool is van beide spelers en dat De Lange pizza het allerlekkerste eten vindt. “Maar dat is niet gezond en verstandig!”, vertelde hij er snel bij, met het oog op de opening van Fit4Kids even later.

Paspoortjes
Het gezondheidsproject werd na de persconferentie gestart. Elk kind kreeg zijn of haar eigen Fit4Kids-paspoort. In dit paspoort kunnen kinderen tien weken lang stempels verdienen door gezond te leven. Bijvoorbeeld door lopend of fietsend naar school te komen, fruit te eten, water te drinken en mee te doen aan sportactiviteiten buiten schooltijd. Kinderen met voldoende stempels maken tijdens de schoolgebonden afsluiting kans op een sportieve prijs.

Beweegkliko en lesmethode
“Tijdens Fit4Kids organiseren wij allerlei activiteiten die ondersteunend zijn aan het project en gaan de scholen aan de slag met het lespakket Lekker Fit”, vertelt projectleider Anouk Steerneman van Sportservice Vianen. “Deze kick-off gaf voldoende motivatie om aan de slag te gaan. En dankzij de openingsdans van Sylvia’s Jazz hebben de kinderen hun eerste stempel al verdiend!”

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anouk Steerneman van Sportservice Vianen via telefoonnummer 0347-778788 of e-mailadres anouk.steerneman@sportserviceprovincieutrecht.nl.