Karateka Bartiméus pakt prijzen in België

Joric van Ede, leerling van Bartiméus en karateka bij Karate-do Academie Harthoorn, nam op 5 maart als eerste Nederlandse karateka met een visuele beperking, deel aan het open Belgisch Kampioenschap G-karate. Hij wist in twee verschillende categorieën de eerste én tweede plaats te bemachtigen.

Schoolsportvereniging Bartiméus
Joric, VSO leerling van Bartiméus in Zeist, kwam via Special Heroes clinics karate van Hans Harthoorn voor het eerst in contact met de sport. Via het naschools aanbod van Schoolsportvereniging Bartiméus, een ZonMw sportimpuls project dat begeleid werd door Sportservice Zeist, verdiepte Joric deze eerste kennismaking. Hij bleek talent voor en plezier in deze sport te hebben. Op dit moment trainen wekelijks op woensdagmiddag zeven leerlingen van Bartiméus in het speellokaal op school. Dit onder enthousiaste begeleiding van de trainers van Karate-Do Academie Harthoorn.

G(para) karate in Nederland
Het para karate staat in Nederland nog in de kinderschoenen. “Mijn betrokkenheid bij Special Heroes en de Schoolsportvereniging Bartiméus heeft ertoe geleid dat ik enthousiast aan de gang ben gegaan met het ontwikkelen van G-Karate in Nederland”, aldus Hans Harthoorn. “In België is deze tak van sport al veel verder ontwikkeld. Ik zou de groep bij Bartiméus graag uitbreiden, ook jongeren met een andere beperking dan een visuele, zijn van harte welkom.”

Meer informatie
Voor vragen, een proefles of meer informatie over G-Karate kan contact worden opgenomen met Hans Harthoorn via harthoorn@karatedoacademie.com of 06-22370215.

Volg ons