Onderdelen

U bent hier: Home - Organisatie - Nieuws - Verenigingen in De Ronde Venen werven nieuwe vrijwilligers

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Verenigingen in De Ronde Venen werven nieuwe vrijwilligers

Sportverenigingen worden uitgedaagd om steeds meer initiatieven te ontplooien om hun maatschappelijke rol en functie te vervullen of te vergroten binnen een gemeente. Om die maatschappelijke functie te kunnen vervullen zijn sterke, moderne en ondernemende verenigingen nodig. Dit kan niet zonder voldoende en enthousiaste vrijwilligers! Voor veel verenigingen is het moeilijk om het aantal vrijwilligers op peil te houden, maar ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd biedt uitkomt. Dit ondervonden ook verenigingen uit De Ronde Venen.

De afgelopen maanden hebben de volgende verenigingen uit de Ronde Venen en Uithoorn meegedaan aan ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’:
• Stichting Spel en Sport
• TCC de Merel
• AV De Veenlopers
• Zwemvereniging De Ronde Venen
• Legmeervogels (Uithoorn)
• VV Atalante
• TV Mijdrecht

Het resultaat mag er zijn. De verenigingen hebben gezamenlijk 105 nieuwe vrijwilligers geworven. En dit is slechts een tussenstand. Een aantal verenigingen gaat nog aan de slag met de laatste stap van de methode: de belactie.

Direct in actie
Tijdens ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ komen verenigingen direct in actie. Geen lange bestudering en strategieën. Na een korte analyse wordt direct tot actie overgegaan. Tijdens vier workshops wordt het stappenplan bepaald en de te ondernemen acties. Ook de daadwerkelijk uitvoering vindt gelijk plaats. Hierbij gebruikmakend van bestaande en beproefde middelen (posters, flyers, e-mail en social media). De docent biedt procesmatige begeleiding tijdens en buiten de workshops.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, ‘Meer Leden in Kortere Tijd’ of ‘Meer Sponsors in Kortere Tijd’? Neem dan gerust contact op met verenigingsadviseur Maarten Punt van Sportservice provincie Utrecht. Hij is bereikbaar via 030-209 99 98 of maarten.punt@sportserviceprovincieutrecht.nl
Kijk ook eens op www.meerinkorteretijd.nl